Dag 1 – bouw munt farm

Hammertime !

Het is donderdag 1 maart 2018, waarschijnlijk de koudste dag van dit jaar. Het is de dag dat mijn farm-ruimte wordt opgeleverd bij TheNewFarm in Den Haag. In het oude pand van zes verdiepingen waar vroeger een Philips fabriek in was gevestigd ben ik nu één van de urban farmers die daar zijn farm ondergebracht heeft. Ik ben vandaag de sleutels gaan ophalen en ben nog eens in de ruimte gaan kijken om foto’s maken voor dit dagboek. Dit is dag één en het is ‘hammertime’. Dat wil zeggen: door het gebeuk van pneumatische hamers (zie foto) op de begane grond trilt het hele gebouw en kun je mekaar niet meer verstaan. Ik hoef gelukkig niet lang te blijven vandaag, alleen was inspecteren en opmeten.

Ze hebben een wasbakje gemaakt en ik zie stopcontacten aan het plafond (eigenlijk wel handig.. had ik al gezegd dat de plafond hier 5 meter hoog zijn !) Ik hoop dat ik van iemand een lange ladder kan lenen om daar gebruik van te kunnen maken. De gevel is gelegen aan de zuidkant. Het bovenste deel heeft geen glas, daar worden dit voorjaar zonnepanelen tegenaan gezet. Voor mij is de beperking van zonlicht een zegen, want: minder warmte en ik ga toch met (led-) kunstlicht werken.
Er moet nog een waterdichte plint gemaakt worden zie ik, want als ik een lekkage heb (niet ondenkbaar met zoveel leidingen straks) loopt het nu langs de muur naar beneden.

Pijpenla

De ruimte is een ‘pijpenla’ van een meter of zeven diep en ruim 3 meter breed en… 5 meter hoog. Aan de voorkant een glazen pui zodat iedereen kan zien waar er binnen gebeurt. Over transparantie gesproken….

 

Dit is vierde verdieping van TheNewFarm. De grote zwarte deur naast mijn ruimte zit in een scheidingswant die dwars door de verdieping heen gaat. Als je de andere kant op kijkt (zie foto) zie je dus eigenlijk maar de helft van de ruimte. Over de andere bedrijven in TheNewFarm vertel ik later nog wat meer.