Dag 5-7 bouw munt farm

Time flies when you are having fun !

De treinen naar Den Haag sluiten perfect op elkaar aan: Overstappen op Holland Spoor en daar staat de stoptrein meestal al klaar of komt net aan. Dan uitstappen bij de volgende halte (Moerwijk) en ik zie het gebouw van TheNewFarm al liggen. In minder dan 7 minuten sta ik dan binnen. Op de terugweg is het precies hetzelfde. Het kost me minder dan een half uur van deur tot deur en is dus prima te doen.

Vandaag echter ben ik weer eens met de auto gegaan. Ik had de testopstelling opgehaald die in Rijnsburg stond bij de Indoor Volkstuinen. Daar heb ik het afgelopen jaar geëxperimenteerd met de ZipGrow FarmWall. Maar nu ik een ruimte in Den Haag is het niet meer nodig. De spulletjes achter in de auto en toen nog de Parus ledbalken gehaald die ik vrijdag had opgehaald bij Sandro en Marcel van VariPar  de distributeur van Parus ledlampen.

Alle spullen staan nu op de vierde verdieping waar nog gewerkt werd aan de afwerking van de ruimte. De aansluiting tussen de muur en de vloer werd afgekit zodat een eventuele lekkage bij ons niet direct tot narigheid bij de benedenburen (de Kookfabriek) leidt.

Toen ik op het punt stond om weg te gaan kwam ik Linda Grotenbreg van Riverfood uit Leiden tegen. Die was aan het rondkijken om wat tijd te doden haar congres begon. Ik heb Linda een aantal keren ontmoet in Leiden. Ze is één van de mensen die ‘urban farming’ in Leiden op kaart zet met haar aquaponics farm.

De dakkas van Urban Farmers is duidelijk te zien op deze ‘Google maps’ foto. 7 min lopen van station Den Haag Moerwijk.

De lampen staan te wachten tot hun werk kan beginnen.