Ontwerp stage studenten Haagse Hogeschool

De afgelopen maanden hebben 4 studenten van de Haagse Hogeschool, afdeling industrieel ontwerpen, een opdracht gedaan voor UpTown Greens. Ik had hun verzocht een ontwerp te maken voor een installatie die bij horeca ondernemers geplaatst zou kunnen worden. Het was boeiend om hun processen mee te mogen maken. Hun research bij horeca ondernemers was erg waardevol en hun ontwerp was heel verfrissend.

Uit de research kwam onder andere naar voren dat veel (kleinere) zaken hun munt bij de lokale supermarkt kopen, wat ze dan om de 2 a 2 dagen doen om zeker te zijn dat het vers is. Munt verlept namelijk erg gauw. Als er weinig wordt verkocht wordt er ook veel weggegooid. En als je munt in kleine hoeveelheden koopt schrik je van de prijs. De geinterviewde ondernemers hadden dus wel interesse in een systeem dat een goede smaak en versheid garandeert.

Een ander punt was de beschikbare ruimte. Deze is vaak erg krap, dus het ontwerp diende daarmee rekening te houden.

Op de foto zie je Emma en de Prägla -zoals ze ontwerp genoemd hebben- terwijll ze munt thee schenkt bij de eindpresentatie van hun werk. Bedankt Emma, Larissa, Siane en Natasha !