Terugblik bouw muntfarm

Het eerste kalenderjaar van UpTown Greens loopt ten einde. De conclusie die we nu al kunnen trekken is dat ik niet de beste blogger ben: de afgelopen maanden is het er niet van gekomen om updates te maken van de bouw. Momenteel draait de farm als een tierelier. De planten voelen zich helemaal senang en groeien (het is half december) als kool (als hop?).

Het systeem bestaat nu uit zo’n 20 ZipGrow torens in diverse stadia van volwassenheid. Er is een selectie gemaakt van bepaalde muntsoorten zodat we ons kunnen richten op deze 4 soorten. Ze zijn geselcteerd op basis van smaak, uiterlijk en het gemak waarmee ze in de condities in de farm groeien. Het kweken met een hydroponics systeem heeft als nadeel dat bij een storing de planten direct geen voeding bij hun wortels krijgen. Dat kan gebeuren door verstopte leidingen of drippers, een lekkage of een storing aan de pomp. Sommige varianten kunnen goed een dergelijke onderbreking hanteren (een aantal uren) terwijl andere direct aangetast worden. Deze ‘zwakkere’ varianten hebben we ook uit de selectie gehaald. Kortom we hebben nu een ‘top team’ op de benen.

Bijgaand nog een foto van hoe de munt er nu bijstaat. Het is lastig om een goede foto te maken onder deze rare licht condities. De moderne digitale camera’s weten zich geen raad met het gekleurde licht van de led lampen, maar ik denk dat het duidelijk is dat de munt er goed op staat.